10 Mar 2016
rosa na trawie

KOZI SER

kozi ser
Każdy, kto chce odżywiać się zdrowo powinien jeść KOZI SER!
Jest częściej wybierany przez nas niż ten z mleka krowiego. Kozy, poza tym są niezwykle zdrowymi zwierzętami, które potrafią bronić się przed zanieczyszczeniami środowiska a nawet niektórymi chorobami. Serek kozi zawiera dużo białka, cynku, kwasu foliowego, witamin z grupy B i A oraz mnóstwo mikroelementów tj.: wapń, potas, fosfor czy magnez, koniecznych do budowy szkieletu, kości, mięśni, mózgu oraz prawidłowej pracy serca i nerek.
Szklanka koziego mleka dostarcza organizmowi aż 33 proc. dziennej zawartości wapnia, oraz 17 proc. dziennej zawartości białka.
Naukowcy potwierdzili, ze przetwory kozie posiadają pozytywne działanie przy takich chorobach jak: anemia, egzema, ostry katar żołądka i jelit, schorzenia wątroby, oskrzeli i płuc, astma.
Ich regularne spożywanie w różnej postaci to profilaktyka przeciw zawałom i chorobom układu krążenia oraz obniżanie poziomu złego cholesterolu we krwi.

POLECAM Sałatę z kozim serem, gruszką, rukolą i orzechami

daphne-wedding-umbrella-new_enlarge_1

DESZCZÓWKA LEPSZA NIŻ ODŻYWKA I KREM!

Nawilżenie i ukojenie dla Twojej cery nie musi być drogim zabiegiem!

WYSTARCZY WSPANIAŁY WIOSENNY SPACER DA NAM WIĘCEJ KORZYŚCI NIŻ NAKŁADANIE MASECZEK NA TWARZ I SIEDZENIE W ZAMKNIĘTYM POMIESZCZENIU!

DLA NIEKTÓRYCH TO NIEKONWENCJONALNY SPOSÓB DBANIA O SIEBIE! SPRAWDZIŁAM! DZIAŁA!JAK ŻADEN Z NAJDROŻSZYCH KREMÓW!

Woda deszczowa  charakteryzuje się dużą zawartością gazów (tlenu, azotu,  dwutlenku węgla)